Estacion Esperanza Monachil - Belgium

Tjalk,, 86, Hoorn
0031 612246195 - org.EEMB@GMAIL.COM
www.estacionesperanza.org/ of www.facebook.com/groups/500277277174569/

Info

Estacion Esperanza is een dierenasiel in Monachil In Spanje. Zij redden honden uit dodingstations, gevonden honden op straat worden door de politie aan hen toevertrouwd.
De meeste honden zijn niet gecastreerd of gesteriliseerd bij aankomst in het asiel. Sommigen zijn zo ziek of bang door mishandeling, dat ze hun laatste tijd in het asiel of bij de eigenaars thuis mogen doorbrengen opdat ze niet in eenzaamheid sterven.
Alle honden krijgen de verplichte bloedtesten en worden zodra hun lichamelijke toestand het toelaat gecastreerd.
De honden krijgen een coctail van inëntingen in het asiel: alle puppy-inentingen, de verplichte rabiës inenting, en andere.
Ook worden alle honden gechipt voor ze vertrekken. Zij hebben een Europees paspoort.
In Spanje is het goedkoper de honden naar een dodingsstation te brengen dan naar naar een dierenarts, dus wordt meestal voor die optie gekozen, al scheelt er met deze honden niets speciaals. Bij uitzondering de straathonden of de mishandelde jachthonden die soms opgepakt of in beslag genomen worden en bij ons binnengebracht worden.
In Nederland worden honden door de organisatie geregistreerd bij de N.D.G. contact: info@estacionesperanza.org
In België dient de adoptant dat zelf te regelen via de dierenarts na aankomst + eventuele bijkomende inenting tegen kennelhoest indien u naar de hondenschool gaat - contact: org.eemb@gmail.com
De adoptiebijdrage is 300 € en omvat: castratie, laatste ontwormingskuur en pipet, vaccinaties, paspoort, reservatie en begeleide vlucht van Monachil naar huis

Dieren