Estacion Esperanza Monachil - Belgium

Tjalk,, 86, Hoorn
0031 612246195 - org.EEMB@GMAIL.COM
www.estacionesperanza.org/ of www.facebook.com/groups/500277277174569/

Info

Estacion Esperanza is een dierenasiel in Monachil In Spanje. Zij redden honden uit dodingstations en gevonden honden op straat worden door de politie aan hen toevertrouwd.
De meeste honden zijn niet gecastreerd of gesteriliseerd bij aankomst.
Alle honden krijgen de verplichte bloedtesten en worden zodra hun lichamelijke gesteldheid het toelaat gecastreerd of gesteriliseerd. Sommigen zijn zo ziek dat ze hun laatste tijd in het asiel of bij de eigenaars thuis mogen doorbrengen, opdat ze niet in eenzaamheid sterven.
De honden krijgen ook alle puppy entingen, omdat niet bekend is of zij ooit ingeënt zijn. ook worden alle honden gechipt als ze vertrekken. Zij krijgen ook allemaal de verplichte rabiës enting. Zij hebben een Europees paspoort.
In Spanje is het goedkoper de honden naar een dodingsstation te brengen dan naar naar een dierenarts, dus wordt meestal voor die optie gekozen, al scheelt er met deze honden niets speciaals. Bij uitzondering de straathonden of de mishandelde jachthonden die soms opgepakt of in beslag genomen worden en bij ons binnengebracht worden.
In Nederland worden honden door de organisatie geregistreerd bij de N.D.G. contact: info@estacionesperanza.org
In België dient de adoptant dat zelf te regelen via de dierenarts na aankomst + eventuele bijkomende inenting tegen kennelhoest indien u naar de hondenschool gaat - contact: org.eemb@gmail.com