CAT-Project

Suikerkaai 81, 9060 Zelzate
09 342 28 28 - info@catproject.be
www.catproject.be/

Info

C.A.T. staat voor ‘Canine Assisted Therapy’ of therapeutisch werken met assistentie van (asiel-)honden. In het CAT–Project krijgen onze patiënten de mogelijkheid om zelf een asielhond te resocialiseren. Onbewust werken ze aldus aan hun eigen integratie. Voorkomen van herval (in strafbare feiten) en geslaagde resocialisatie zijn onze voornaamste doelstellingen binnen het forensische zorgcircuit.

We geven aan onze patiënten de mogelijkheid om op een verantwoorde wijze, onder deskundige begeleiding, zelf een asielhond te resocialiseren. De relatie mens - hond die tijdens de therapie ontstaat, is gebaseerd op respect en dient uiteindelijk het belang van beide partijen. Binnen het project worden de algemene uitgangspunten van A.A.T. (Animal Assisted Therapy) gehanteerd.

Naast de dagelijkse trainingen, het onderhoud van de hondenverblijven, het voederen van de honden, het verzorgen zoals borstelen, wassen en wandelen, zoeken onze patiënten een nieuw gezin. Het toekomstig baasje wordt betrokken in het opleidingsprogramma en krijgt een basiskennis mee, van de patiënt, rond de verzorging en voeding van de getrainde hond.

Onze sponsor: Versele-Laga

Dieren

Momenteel geen dieren aanwezig.