ChowRescue Stichting

Goudenregenstraat, 65, 1326 BL Almere
0031614464436 - info@chowrescue.nl
chowrecue.nl

Info

Dé stichting met hart voor alle chow chows.
Primair zijn wij er voor alle chows, ongeacht hun afkomst, hun geslacht en de staat waarin zij verkeren. Ons doel is alle chow chows te herplaatsen wanneer zij niet meer bij hun huidige baas kunnen wonen. Geven wij voorlichting over het ras en verwijzen wij naar erkende fokkers. Daarnaast hebben wij veel oog voor ex-fokteefjes/ex-moederdieren, die onze hulp heel hard nodig hebben.

Ooooh mama kijk eens wat een leuk beertje, of nee, het lijkt wel een leeuwtje! Mag ik er ook zo eentje?
Een vaak gehoorde vraag van kinderen…. Ja, chows zijn leuk om te zien en zeker de puppies. Maar de chow heeft een niet-alledaags karakter. Vaak wordt er tot aankoop van een pup overgegaan en als die een paar maanden oud is en zijn eigen karakter begint te laten zien, beginnen de problemen. De hond voldoet niet; de verwachtingen waren anders. Vaak belandt de chow dan op Marktplaats, of op andere online verkoop sites en wordt te koop aangeboden. Chows zijn duur in aanschaf en dus willen veel mensen zoveel mogelijk geld weer terug laten vloeien. Verkopers kijken meestal niet goed naar waar de chow terecht komt, belangrijk is dat er een deel van het aankoopbedrag terugkomt. De hond wordt opgemerkt door louche figuren die dat soort sites afstruinen en niet zelden belandt een niet-gecastreerde reu en/of een niet-gesteriliseerd teefje in de broodfokhandel. Er zijn natuurlijk evenzoveel mensen die wel het beste met hun chow voorhebben en gericht naar een goed thuis willen zoeken.
Wij proberen de verkopers er van te overtuigen dat een hond een dier is met emoties en dat een verhuizing voor hen al heel veel stress oplevert. Laat staan dat zij in de handel en/of de broodfokhandel terechtkomen. Dan hebben zij geen leven meer en zullen hun dagen moeten slijten in smerige hokken, met weinig en slecht eten en mishandeling wanneer zij niet willen doen wat er wordt bevolen.
Juist dit proberen wij te voorkomen en wijzen de eigenaars op deze gevaren. Sommigen luisteren en willen het beste voor hun vriendje/vriendinnetje, sommigen laat het koud.

Ons doel is de honden én hun eigenaren te helpen een goed en betrouwbaar, veilig en schoon nieuw huis te vinden waar zij nog hopelijk jaren met veel plezier kunnen leven.