Jabulani's Sanctuary WOOF Project VZW

Vossekouter, 3040 Huldenberg
0000000000 - lise@woofproject.eu
www.woofproject.eu/

Info

De drijvende kracht achter alles wat we doen bij WOOF Project is het inspireren tot adoptie en het redden van hondenlevens.

WAT WIJ DOEN

WOOF Project is het adoptie initiatief van Jabulani’s Sanctuary VZW– een kleine non-profit organisatie in België die werkt met vrijwilligers. Ontstaan uit het verlangen om de adoptie van honden aan te moedigen en om levens te redden door voor hen een liefdevolle thuis te vinden.

Onze viervoetige helden zijn afkomstig uit EU-landen zoals Cyprus, waar honden niet dezelfde rechten en bescherming genieten zoals in België en Nederland, waar de meeste van onze adoptiehelden wonen.

WOOF Project Adoptieprocedure

1. Vind je match
Bezoek woofproject.eu/ of via onze Facebook groep: www.facebook.com/woofproject.eu/
Je kan ons ook contacteren via mail naar info@woofproject.eu of via ons contactformulier dat je kan vinden op onze website.
Ons doel is om jou te matchen met de juiste hond. 


2. Adoptie-aanvraag
Vul ons online aanvraagformulier in via forms.gle/jZRvrmyimY2nZ1Cg7
Als we denken dat er goede match zou kunnen zijn, nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor een videogesprek. Dit gesprek dient er voor om over en weer vragen te stellen en zaken te verduidelijken. Het belangrijkste is om een match te vinden met een hond die past bij je energie en leefstijl. Als we het er van beide kanten over eens zijn dat de hond een goede match is, ontvang je van ons een schriftelijke adoptie-overeenkomst. 
De adoptiebijdrage bedraagt €230 voor volwassen gecastreerde/gesteriliseerde honden en €135 voor niet-gecastreerde/niet-gesteriliseerde dieren jonger dan 8 maanden.
Dit bedrag wordt volledig gebruikt voor de volgende noodzakelijke dierenartscontroles en – procedures:

* Vaccinaties inclusief rabiës
* Behandeling tegen teken, vlooien en ontworming
* Castratie of sterilisatie van honden ouder dan 8 maanden
* Bloedtesten met betrekking tot blootstelling aan ziekteverwekkers die hartworm veroorzaken, Ehrlichiosis, ziekte van Lyme en Anaplasmose Leishmania (IFAT test): voor honden ouder dan 6 maanden
* Fit to Fly: bevestiging van de dierenarts dat de hond geschikt is om te vliegen
* Microchip
* EU- Huisdieren Paspoort

De adoptie bijdrage wordt gebruikt voor de noodzakelijke dierenarts- en gezondheidsonderzoeken. Wij verdienen geen geld aan een adoptie. 

BELANGRIJK: De adoptiebijdrage is exclusief vlucht- en reiskosten.
Cyprus is een eiland en is slechts bereikbaar per vliegtuig. Normaal gesproken hebben we 1 maal per maand een ‘Freedom Flight’. De kosten van de vlucht variëren en zijn afhankelijk an de luchtvaartmaatschappij / grootte of gewicht van de hond / bestemming / tijdstip, maar worden altijd voorafgaand aan de adoptie overeengekomen.

3. Videogesprek en homecheck
Dit is een standaard procedure die toegepast wordt door alle hulporganisaties die honden herplaatsen en is dus zeker niks om u zorgen over te maken.
Eén van onze vrijwilligers, zal contact met je opnemen om een datum voor een videogesprek af te spreken ( Whatsapp/Zoom/Messenger). 
Alle familieleden en dieren die deel uitmaken van het gezin moeten hierbij aanwezig zijn. Het doel van het videogesprek is om iedereen de mogelijkheid te geven om vragen te stellen, zodat we kunnen vaststellen of de hond de juiste match is voor het gezin. 


4. Adoptie bevestiging en adoptie overeenkomst
Je ontvangt via e-mail een schriftelijke bevestiging wanneer de adoptie goedgekeurd is, samen met onze adoptie-overeenkomst en een betalingsverzoek voor de adoptiebijdrage.

5. Transport regelingen voor honden komende uit Cyprus
Wij zullen de nodige regelingen treffen voor de reis van Cyprus naar de luchthaven van Luik/Zaventem/Dusseldorf/Amsterdam.
Dit proces kan tot 4 weken in beslag nemen aangezien dit veel voorbereiding vraagt met betrekking tot de onderzoeken bij de dierenarts en de papieren voor de vlucht. 
De vluchten vinden normaal gezien 1 x per maand plaats. We bevestigen steeds de dag en plek waar je je nieuwe familielid kunt ophalen.

Tot slot willen wij iedereen vanuit het diepste van ons hart bedanken om een held te zijn en om een geredde hond te adopteren. We zullen er altijd voor je zijn om steun en hulp aan te bieden.